Copii și tineri

Școala este o componentă esențială în viața copiilor și a tinerilor, însă durează mai puțin de 20% din timpul lor. Deoarece părinții sunt adesea încă la serviciu când sună clopoțelul școlii, săptămânal, copiii petrec multe ore nesupravegheați. Iar numărul lor nu este deloc mic. 

În schimb, programele after school contribuie la protejarea copiilor până când părinții se întorc acasă de la serviciu.

Pe lângă siguranță, însă, există multe alte beneficii de care copiii se pot bucura prin participarea la programul after school. Aici, copiii pot lua parte la diverse activități menite să contribuie la dezvoltarea lor cognitivă.

Pe lângă faptul că își pot face temele pentru a doua zi, pot învăța diverse alte lucruri noi datorită activităților extrașcolare disponibile. De asemenea, un astfel de program îi ajută să-și îmbunătățească relațiile sociale, să interacționeze mai ușor cu ceilalți, să aibă o conduită mai bună la școală etc.

Beneficiile participării la after school pot fi uriașe. Programele after school și ale școlilor de vară pot juca un rol esențial în pregătirea elevilor prin dezvoltarea constantă a abilităților lor datorită mediului său flexibil de învățare bazat pe proiecte, alături de alți tineri și membri adulți ai comunității, organizați în diferite tipuri de grupuri ce le oferă posibilitatea de a aplica lucrurile învățate la școală în situații reale.

Părinți și familii

Siguranța copiilor este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă părinții, precum și una dintre cele mai de seamă cheltuieli din bugetul familial. Studiile realizate de cercetătorii americani arată că părinții îngrijorați de siguranța copiilor din momentul în care sună clopoțelul de ieșire de la cursuri nu se mai concentrează asupra muncii. Lipsa acestora de concentrare duce la reducerea productivității la locul de muncă, ceea ce, prin extrapolare, poate avea o influență negativă asupra întregii familii. 

Astfel, programele after school reprezintă o bună soluție pentru toți părinții care nu au unde să-și lase copiii după terminarea cursurilor zilnice.

Școală și profesori

Copiii și tinerii care participă la programe și activități bine implementate în afara școlii sunt pregătiți să aibă performanțe mai bune la școală decât colegii lor care nu participă la astfel de programe.

Deoarece profesorii petrec destul de puțin timp cu copiii, experiențele din afara sălii de clasă pot avea un impact semnificativ asupra muncii pe care o pot face în sala de clasă. De aceea, colaborarea și cooperarea dintre profesorii de la școală și profesioniștii de la after school este esențială pentru succesul copiilor.

Programele after school de calitate pot ajuta, de fapt, profesorii în munca lor de zi cu zi. Aceștia îi sprijină pe copii să-și facă temele, oferindu-le sfaturi utile în vederea rezolvării problemelor cu care se pot confrunta la diferite discipline.

Participarea la astfel de programe poate crește interesul copiilor pentru școală și îi poate face să înțeleagă cât de importantă este educația pentru dezvoltarea lor cognitivă.

Copiii pot beneficia, de asemenea, de pe urma programelor after school atât din punct de vedere emoțional, cât și din punct de vedere comportamental, dacă simt o legătură pozitivă cu alte persoane. Relațiile care sunt cultivate între profesori și copii într-un astfel de program contribuie la evidențierea trăsăturilor de caracter bune. Copiii vor învăța și cum să fie deschiși față de ceilalți și cum să-i respecte dacă vor să fie respectați.

Este întotdeauna minunat atunci când copiii pot întâlni oameni noi și pot învăța cum să interacționeze cu ei, având posibilitatea de a-și face prieteni.

Programele after school nu oferă copiilor doar șansa de a-și construi caracterul, ci le va da oportunitatea să-și consume surplusul de energie prin participarea la diferite activități fizice.

Programele after school, de asemenea, oferă copiilor și oportunitatea de a primi ajutorul de care au nevoie. Aceștia vor putea să-și facă temele pentru școală într-un mediu mai puțin formal unde vor putea pune tot felul de întrebări, oricând.

Programele after school sunt soluția perfectă pentru părinții care vor să-și știe copiii în siguranță cât timp ei sunt la serviciu.

Așadar, dragi părinți, nu ezitați să profitați de beneficiile acestor programe, oferindu-le copiilor șansa de a-și dezvolta noi abilități.

De asemenea, nu uitați ca înainte de a-i duce la școală sau la after school să le cumpărați ghiozdane și rechizite școlare potrivite. Mykitty.ro vă pune la dispoziție articole școlare de cea mai bună calitate, la prețuri avantajoase.

Copiii vor merge la școală și la after school cu mare drag dacă le veți achiziționa ghiozdane cu personajele lor preferate, pe care le găsiți oricând pe Mykitty.ro, lumea minunată a produselor pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord