TERMENI ȘI CONDIȚII UTILIZARE SITE

1. Informaţii despre site

1.1. Site-ul web cristinalincu.ro este proprietatea Cristina Lincu, numit pe parcursul acestor termeni şi condiţii cristinalincu.ro.

email: crslincu@gmail.ro

1.2. cristinalincu.ro este un website de autor, concept şi creaţie proprie, care foloseşte şi informaţii preluate de la terţi parteneri, cu acordul acestora.

2. Accept

Ca vizitator pe cristinalincu.ro, eşti de acord cu aceşti termeni şi condiţii, dacă vizitezi site-ul, foloseşti site-ul, lași comentarii sau te înscrii să primești notificări pe email ori de câte ori este publicat un nou articol.

Cristinalincu.ro poate schimba aceste condiţii în orice moment. Versiunile modificate vor intra în vigoare după 30 de zile de la publicarea lor pe acest site web.

3. Proprietatea Intelectuală

3.1.  Conţinutul, design-ul cristinalincu.ro şi bazele de date accesibile prin intermediul său sunt proprietatea cristinalincu.ro şi sunt protejate prin legislaţia română în vigoare cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe. În cazul informaţiilor şi conţinutului postat de utilizatori înregistraţi sau terţe părţi ori parteneri pe site-ul cristinalincu.ro, dreptul de autor şi responsabilitatea asupra acestora aparţin în totalitate celor care au publicat acele informaţii. În cazul conţinutului preluat de la parteneri pe baza acordurilor încheiate, acestea sunt identificate prin menţionarea numelui partenerului lângă textul sau imaginea respectivă.

3.2.  Anumite secţiuni din cadrul site-ului (secţiunile cu concursuri foto/video organizate de cristinalincu.ro), conţin informaţii puse la dispoziţie de către utilizatorii cristinalincu.ro printr-o licenţă gratuită şi neexclusivă. Drepturile de autor asupra operelor încărcate de utilizatori rămân la aceştia, cristinalincu.ro acţionând doar ca un găzduitor gratuit al informaţiilor respective.

3.3. Cu excepţia conţinutului specific prezentat la punctul 2.2, unde se aplică termenii licenţelor respective, puteţi folosi conţinutul cristinalincu.ro doar pentru folosinţa dumneavoastră personală, iar acţiunile descrise mai jos nu sunt permise în lipsa obţinerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea cristinalincu.ro:
a. îndepărtarea însemnelor care identifică dreptul de autor al cristinalincu.ro asupra conţinutului;
b. modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea în orice mod sau formă, precum şi participarea la transferul, vânzarea, distribuţia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afişarea conţinutului, în lipsa obţinerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastră;
c. reproducerea sau stocarea conţinutului, precum şi trimiterea acestui conţinut către orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informaţiei, dacă scopul acestei activităţi este unul comercial.

3.4. Este interzisă orice utilizare a conţinutului cristinalincu.ro în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislaţia în vigoare. Cererile de utilizare a conţinutului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email crslincu[at]gmail.ro

3.5. În condiţiile în care consideraţi că un anumit conţinut aflat pe site-ul cristinalincu.ro încalcă drepturile dumneavoastră de proprietate intelectuală, dreptul la viaţa privată, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteţi rugat să trimiteţi un email la crslincu[at]gmail.ro, menţionând drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor cristinalincu.ro să acţioneze în conformitate cu dispoziţiile legale conform Legii 365/2002 privind comerţul electronic.

2.6. În cazul conţinutului încărcat de utilizatori, cristinalincu.ro funcţionează într-un regim de găzduire gratuită şi ca atare nu putem fi făcuţi responsabili pentru conţinutul pus de terţe persoane pe serverul nostru. Deşi depunem toate eforturile pentru identificarea şi ştergerea conţinutului ce ar încălca drepturile de proprietate intelectuală ale altor persoane, există posibilitatea ca un anume conţinut postat de utilizatori să încalce drepturile terţilor. În aceste condiţii, vă rugăm să ne trimiteţi un email la adresa crslincu[at]gmail.ro, menţionând drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor cristinalincu.ro să acţioneze în conformitate cu dispoziţiile legale conform art 14 din Legea 365/2002 privind comerţul electronic.

3.7. Cristinalincu.ro îţi procesează informaţiile personale în conformitate cu această politică de confidenţialitate şi cu reguli stricte ale legislaţiei Europene pentru protejarea datelor.

Violarea proprietăţilor intelectuale

  • Pe cristinalincu.ro poţi publica doar conţinut (poze, text, muzică, filme, etc.) pentru care deţii drepturile necesare de autor. Eşti direct responsabil pentru obţinerea acestor drepturi. Cristinalincu.ro nu poate fi răspunzătoare pentru publicarea conţinutului a căror drepturi de autor nu le deţii. Cristinalincu.ro va impune sancţiuni în cazul în care este înştiinţat că un anume conţinut încalcă drepturile părţilor terţe.
  • Încălcarea ordinii publice pe site-ul web înseamnă că spam-ul, recrutarea voturilor, trimiterea reclamelor nesolicitate în mesaje personale sau publice, reîncărcarea paginilor în mod fraudulos, flood-ul sau editarea de texte prea lungi, etc., pot fi sancţionate. DECI NU TE PURTA ÎNTR-UN MOD NECUVIINCIOS SAU DĂUNĂTOR ALTOR UTILIZATORI ŞI VIZITATORI ro.

4. Suspendarea accesului

Cristinalincu.ro poate, fără orice altă notificare sau formalitate şi fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să blocheze accesul dumneavoastră la conţinutul siteului sau la o parte a acestui conţinut.

Tentativa de hackuire împotriva cristinalincu.ro este interzisă şi sancţionabilă. În acest caz, anunțăm întotdeauna poliţia, chiar dacă eşti minor. Prin comiterea unor asemnea ofense, rişti o pedeapsă cu închisoarea sau/şi o amendă.

5. Schimbări ale site-ului

Cristinalincu.ro îşi rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau şterge, în orice moment, porţiuni ale conţinutului său. De asemenea, cristinalincu.ro îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul sau conţinut.

6. Înregistrare, parole şi responsabilităţi

6.1. cristinalincu.ro nu va cere niciodată parola conturilor dumneavoastră prin mesaje, poştă electronică sau telefon.

6.2. Din păcate, nicio transmisie de date prin intermediul internetului nu poate fi garantată a fi 100% sigură. În consecinţă, în ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informaţia personală, cristinalincu.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informaţiilor transmise de dumneavoastră către noi, către şi de la serviciile noastre online. Vă avertizăm aşadar că orice informaţie trimisă către noi se va face pe propriul dumneavoastră risc.

7. Abonarea

Site-ul cristinalincu.ro oferă vizitatorilor posibilitatea să se aboneze și astfel să primească pe email informații despre cele mai noi articole publicate. Abonarea se face prin introducerea adresei de email în formularul special creat, formular pe care îl găsiți și pe prima pagină, coloana din dreapta. Odată ce v-ați abonat, trebuie să confirmați acest lucru dând click pe linkul pe care îl primiți prin email, la adresa pe care ați menționat-o în formular. Vă mulțumesc pentru interesul acordat!

(Dacă doriți să renunțați la abonare sau să operați altă modificare, fiecare email trimis de către site va conține instrucțiuni și linkuri necesare în acest sens).

8. Politica de confidenţialitate

8.1 Informaţii generale

Cristinalincu.ro respectă viaţa dumneavoastră privată şi datele cu caracter personal pe care le împărtăşiţi cu noi în momentul accesării acestui site. Acest punct are rolul de a vă informa cu privire la ce tip de informaţie identificabilă personal este colectată de la dumneavoastră, cum şi unde am putea folosi această informaţie, cum înţelegem noi să protejăm informaţia colectată de la dumneavoastră, cine are acces la informaţia colectată de la dumneavoastră şi cum pot fi corectate în timp inadvertenţele din informaţia preluată.

Cristinalincu.ro respectă legislaţia română în vigoare, în speţă Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care va privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată, trimisă în format electronic la adresa crslincu[at]cristinalincu.ro

Scopul colectării datelor este informarea utilizatorilor cu privire la noile ştiri apărute, participarea la concursuri ori participarea la campanii promoţionale desfăşurate de cristinalincu.ro.

Poţi avea acces la adatele personale gratuit (şi le poţi corecta sau cere să se corecteze, unde este cazul)

Poţi obiecta la utilizarea datelor tale personale pentru scopuri directe de marketing.

  • La fel ca şi ţie, nouă nu ne place spam-ul. Adresa ta de e-mail nu este niciodată furnizată de noi către parteneri secundari.
  • Pentru reclamele preferenţiale, furnizăm tipul tău de browser, adresa de IP, URL-uri pe care le vizitezi sau le-ai vizitat (şi criteriile de căutare), vârsta, genul, şi locaţia geografică cu furnizorul nostru de reclame. Aceste informaţii pot fi folosite de către alte website-uri pentru a arăta şi administra reclamele preferenţiale.
  • Nu oferim în nici un caz datele tale personale unui partener secundar, fără acordul tău explicit.
  • Putem, totuşi, oferi acces la datele tale personale în cazul abuzurilor ilegale, sau când primim ordine de la autorităţile legale.

8.2 Ce informaţii colectăm

cristinalincu.ro colectează informaţii de la utilizatorii săi în trei modalităţi: direct, de la utilizator şi din rapoartele traficului înregistrat de serverele care găzduiesc site-ul nostru.

Informaţie furnizată direct de utilizator: atunci când vă abonați la noutăți sau când comentați, vă putem întreba care este numele dumneavoastră, care este adresa dumneavoastră de e-mail şi vă putem cere alte informaţii personale. Aceste informaţii trimise de dumneavoastră nu vor fi partajate cu nicio terţă parte.

Informaţie din raportul de trafic al serverului: atunci când vizitaţi un site web, dezvăluiţi anumite informaţii despre dumneavoastră, ca adresa dumneavoastră IP, ora vizitei dumneavoastră, locul de unde aţi intrat în site. Cristinalincu.ro înregistrează aceste informaţii pentru o perioadă de timp determinată. Utilizăm servicii externe companiei de analiză a traficului, cum sunt cele puse la dispoziţie de Google Analytics. Cristinalincu.ro foloseşte aceste date (cookies) doar în scopul comunicării şabloanelor tipizate anonime ale utilizatorilor către clienţii noştri de publicitate. Nu utilizăm datele de trafic pentru identificarea persoanelor din spatele unor adrese IP.

(Un cookie este un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web și apoi trimis înapoi (nemodificat) de către navigator, de fiecare dată când accesează acel server în vederea reținerii preferințelor fiecărui utilizator, astfel ca următoarea vizită să fie mai simplă și mai utilă. Fără cookies – etichetă pe care serverele le aplică fiecărui vizitator – utilizarea internetului ar fi o experienţă mult mai frustrantă.

Pentru mai multe informații despre cookies și despre politica de confidenţialitate a Google accesați Privacy & Cookies Policy.)

8.3. Cum protejăm informaţiile colectate de la dumneavoastră

Confidenţialitatea şi protecţia informaţiilor colectate de la dvs. sunt de o importanţă vitală pentru noi. Cristinalincu.ro nu oferă informaţia colectată unor terţi fără consimţământul dumneavoastră expres şi prealabil. Orice statistică privind traficul utilizatorilor noştri, pe care o vom oferi către terţe reţele de publicitate sau către site-uri partenere, este furnizată doar ca ansamblu de date şi nu include nicio informaţie identificabilă personal despre niciun utilizator individual.

În momentul în care noi primim informaţiile transmise de dumneavoastră, vă garantăm că vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora în sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislaţia română în vigoare.

8.4. Cine are acces la informaţiile colectate de la dumneavoastră

Cristinalincu.ro nu va dezvălui niciun fel de informaţie identificabilă personal despre utilizatorii săi către terţe părţi fără a primi mai întâi consimţământul expres al utilizatorilor în această privinţă.

În acelaşi timp însă, cristinalincu.ro poate dezvălui informaţii identificabile personal atunci când legea prevede expres acest lucru, când este cerut de o autoritate competentă sau când acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor şi intereselor cristinalincu.ro.

În concluzie, atunci când accesaţi site-ul cristinalincu.ro şi sunteţi rugat să ne dezvăluiţi informaţii despre dumneavoastră, veţi dezvălui aceste informaţii doar site-ului cristinalincu.ro, cu excepţia cazului când serviciul sau informaţia respectivă este oferită în parteneriat cu un alt site sau serviciu.

De fiecare dată însă când un astfel de serviciu este furnizat în parteneriat cu un alt site, veţi fi informat asupra acestui lucru. În ideea de a vă furniza servicii la standarde cât mai înalte, este necesară partajarea informaţiilor dumneavoastră personale cu site-ul sau serviciul copartener. Dacă nu doriţi ca aceste date ale dumneavoastră să fie partajate, puteţi proceda în consecinţă prin a nu permite transferul datelor prin neutilizarea acelui serviciu particular.

Dacă alegeţi însă să acceptaţi partajarea datelor, trebuie să înţelegeţi că furnizorii serviciului în parteneriat pot avea practici separate de confidenţialitate şi de colectare a datelor. Cristinalincu.ro nu are niciun fel de control şi nu poate garanta asupra tuturor aspectelor juridice pe care le implică folosirea acestor practici independente de confidenţialitate.

8.5. Mesaje comerciale nesolicitate

Cristinalincu.ro se pronunţă împotriva trimiterii de mesaje comerciale nesolicitate pentru care nu are acordul explicit al utilizatorului. Cristinalincu.ro vă da posibilitatea abonării la noutăţile din site, prin simpla introducere a emailului dumneavoastră. Acesta va trebui însă confirmat prin apăsarea pe un link trimis la adresa respectivă (double opt-in). De asemenea, veţi avea posibilitatea să vă dezabonaţi în orice moment de la acest newsletter, printr-un link din fiecare email trimis. Pentru orice probleme tehnice legate de mesaje comerciale trimise de cristinalincu.ro vă rugăm să trimiteţi un email la crslincu[at]gmail.ro

9. Publicitatea şi conţinutul furnizat de alte părţi

Anumite părţi ale conţinutului publicat pe cristinalincu.ro pot să fie furnizate de terţe persoane cu care cristinalincu.ro are relaţii contractuale în acest sens. De asemenea, în interiorul conţinutului cristinalincu.ro pot fi incluse secţiuni publicitare în care se vor afişa mesaje publicitare ale unor terţe persoane. Cristinalincu.ro nu este responsabil în nici o măsură asupra conţinutului furnizat de terţe persoane, indiferent că acesta este publicitar sau nu. De asemenea, cristinalincu.ro nu este responsabil de conținutul paginilor externe la care se face trimitere din interiorul său.

Nu poţi folosi acest site web într-o manieră neregulamentară, in scopuri ilegale sau în orice alt scop contrar condiţiilor şi avertismentelor din acest text sau din alte texte. Trebuie să foloseşti întregul site web ca o fiinţă umană normală, atentă şi rezonabilă.

10. Codul de conduită

Trebuie să respecţi anumite reguli, pentru ca toată lumea să se poată bucura de cristinalincu.ro. Aceste acte sunt interzise prin lege şi pot conduce la condamnări:

  • Rasism, xenofobie, negativism şi discriminare (pedeapsa cu închisoarea).Remarcile rasiste, propaganda discriminării preferinţelor sexuale, publicarea pozelor rasiste sau insultarea străinilor sunt interzise pe cristinalincu.ro.
  • Ofensele publice, publicarea pozelor de tip pornografic, pedofilie, oferirea serviciilor de prostituţie sau a celor de escortă şi invitarea implicită sau explicită la activităţi sexuale.

Este interzisă încărcarea pozelor de tip pornografic, sexual sugestive sau a textelor cu conţinut foarte erotic. Acelaşi lucru este valabil şi pentru invitarea la activităţi sexuale in public. Fotografiile umoristice sau caricaturale pot face excepţie, atât timp cât caracterul umoristic este cel predominant.

  • Calomnia, defăimarea, hărţuirea, insultele, abuzul de nume sau fotografii, abuzul de încredere, etc. sunt interzise prin lege şi condamnabile. Prin urmare, utilizarea unui limbaj abuziv, a insultelor, abuzarea numelui sau pozei cuiva, calomnia şi defăimarea sunt interzise de asemenea pe cristinalincu.ro. Este strict interzisă publicarea mesajelor sau pozelor cu conţinut dăunător, ameninţător, înşelător, defăimător, plin de resentiment, agresiv, rasist, vulgar, denigrant, indecent, insultător, violent, obscen sau pornografic.

Este, de asemenea, interzisă folosirea site-ului în scopuri politice

  • Referinţele la partide politice sau publicarea sloganelor vor fi sancţionate dacă se dovedește că au scopuri politice sau defăimătoare. Discuţiile pe teme politice sunt permise dacă nu degenerează.

Cristinalincu.ro îsi rezervă dreptul de a tria publicațiile de pe site dacă nu sunt respectate cele de mai sus.

11. Avertismente și indicații

Se presupune că ai citit şi înţeles toate avertismentele, termenii și condițiile și politica de confidențialitate de pe acest site. Continuarea folosirii acestui site va fi considerată ca un consimţământ explicit cu privire la aceste documente.

12. Legea guvernantă

Drepturile şi obligaţiile părţilor, impuse de acești termeni şi condiţii, precum şi toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate şi guvernate de legea română în vigoare.