Reclama noastră cea de toate zilele (36)

19

La mulți ani! Anul e nou, metehnele nu-s. Și nici bucuria reclamelor. Recolta e bogată, ca de obicei, și am și un bonus. Aplauze cui știe să-l traducă corect – fără dicționar sau internet! Veți vedea de ce.

Și că tot suntem pătrunși de spiritul sărbătorilor ce nici nu s-au răcit bine și al sarmalelor și al salatei de boeuf încă nedigerate complet, să începem cu ceva de sezon: ciocolata cu jumări! Joac-o p-asta! E cât se poate de pe bune. Am văzut-o la vânzare în vitrinele (era să scriu „vintrele”) unui producător local. Sinceră să fiu, nu m-am simțit suficient de modernă încât să mă declar ad-hoc adepta curentului Fusion în ceea ce privește haleala tradițională, așa că n-am cumpărat-o, prin urmare, rămân cu un semn de întrebare adânc înfipt în moștenirea gastronomică românească.

Hai să vedem acum unde credeți voi că „bucuria e mai mare împreună”? Nu vă chinuiți, că n-o să ghiciți, așa că tot eu vă salvez: la toaletă! Nu la orice fel de toaletă, ci la aia publică! Pam-pam! Așa-i că nu ați văzut-o venind? Nici eu!

Ne mutăm acum pe străzile capitalei unde pe câțiva zeci de metri pătrați aflăm, în sfârșit, la ce naiba folosește efectul Coandă. Și nu ăla standard – ca la toți săracii -, ci ăla îmbunătățit. Ce înseamnă asta? E real? Chiar folosește produsul așa ceva? Habar nu am, dar cred că ăsta e și șpilul. Să fii profund impresionant de propria-ți ignoranță și, drept urmare, să vrei să-i dai la cap cumpărând produsul. Logic, nu? (PS: cel mai probabil, în instrucțiunile de folosire există vreo explicație care să lămurească – sau măcar să încerce – și să acopere legal afirmația din reclamă).

Iar ultima de azi vine de la o televiziune de știri unde foamea de după sărbători a dat iama și-n litere, așa că avem „Împăratul Japoniei, mesaj de an nou, în fața publicului ras la sorți”.

Și acum, bonusul de care promis: Cine știe ce scrie pe inscripția aceasta, găsită pe o casă istorică din centrul Brașovului? (Cum spuneam la început, fără dicționare/google translate). Succes!

2 COMENTARII

  1. Unii ar zice că le cauți cu lumânarea, dar nu cred la cât de mare e gradina Domnului referitor la inscripție, cred că știu ce înseamnă, dar cum sunt prima la comentarii nu știu dacă să zic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord