Este, in sfarsit, soare, asa ca terasele isi intind tentaculele ispititoare pe asfaltul patriei. Evident ca nu voi opune rezistenta, dimpotriva, sunt printre primii clienti proaspat iesiti din hibernarea iernii care de-abia asteapta sa-si revina in fire. Si cum altfel, decat cu o cafea. Asa ca iau meniul si incep deliberarile… sa fie un espresso simplu sau dublu, sa fie un „mic maroniu” simplu sau dublu, sa fie… stop!! stai putin, rewind, ce am citit acolo??? Cum adica mic si maroniu, in aceeasi sintagma si inca in lista de cafele? Heeeelp, sa ma lumineze cineva! Eu stiu, saraca de mine, ce e ala un „mic” sau ce inseamna adjectivul „mic”. Stiu (cu pardon) si ce e culoarea maroniu, dar nu mai stiu de ce un „mic maroniu” (care pe mine ma duce cu gandul la… da, exact, la…) s-a strecurat intre espresso si espresso machiato in meniul unei cafenele din centrul Brașovului! Ba, mai mult, un eventual nesatul poate primi un „mic maroniu”… dublu! Brrr!!! Gata cu pofta mea de soare si cafea si alti cai primavarateci pe pereti. Inapoi in barlog, ca e mai sigur!