Oare gesturile normale au devenit, prin lipsa lor tot mai mare din viata noastra, extraordinare? Diminetile ascult uneori un post de radio comercial care aduna in jurul sau o mare comunitate de oameni foarte diferiti, din toata tara. Azi dimineata, in drum spre gradinita, am auzit discutia moderatorilor cu o ascultatoare, trista ca este singura si in acest an de ziua ei. Urmarea? Nenumarate mesaje de solidaritate si o ploaie de cadouri… Aceasta empatie spontana m-a impresionat mult. De fapt, nu, nu sunt gesturi extraordinare, ci marturii ca inca mai suntem oameni, solidaritatea fiind unul dintre sentimentele care ne tin aproape si ne ajuta sa fim fericiti si sa evoluam impreuna. Ma bucur ca oamenii sunt inca oameni, ca reactioneaza atat de repede si de frumos cand un semen are nevoie de ajutor. Nu stiu daca reactia lor ar fi fost diferita daca acest strigat nu ar fi fost amplificat de respectiva emisiune radio. Vreau sa cred ca nu. Vreau sa cred ca momentul de astazi nu este izolat si ca el se poate multiplica la infinit, fara sa mai fie facut public. Toi cei care au simpatizat cu respectiva ascultatoare au, cu siguranta, in jurul lor, cel putin o persoana aflata intr-o situatie similara. Sa-si aduca aminte de ea, chiar daca aceasta nu are inspiratia sa sune la vreun post de radio. Sper ca momentul din emisiunea de azi sa fi avut rolul unui „trigger” pentru constiinte. O picatura, poate, in oceanul de stres si nebunie al cotidinanului. Insa o picatura de empatie ale carei reverberatii nu se vor pierde in neant. Dimpotriva.

Tu azi pe cine ai sprijinit? Cui i-ai oferit o vorba buna sau un gest mic, dar cald, ale carui efecte se amplifica la infinit in inima celui care le primeste?

12 COMENTARII

  1. Ziua de naștere se mai uită. Dacă te întrebi vreodată ”în ce zi suntem azi”, probabil că ratezi uneori aniversările unor persoane cunoscute, chiar dragi. În general îmi urează ”la mulți ani” fix de ziua mea doar cei apropiați din familie.

    • Nu e neaparat vorba de zile de nastere, ci in general. Plus ca este imposibil sa crezi ca toata lumea „uita” ziua ta de nastere. iar d ecand cu era FB, si prietenii apropiati iti trimit un „La multi ani” sec si nimic mai mult. Dar nu generalizez. Insa recunosc inca o data ca acest caz m-a impresionat si m-am bucurat sa vad reactia celorlalti. Asa, ca un mic semnal de alarma pentru fiecare in parte.

  2. Astazi este ziua mea, prietenii de pe facebook aproape toti m-au felicitat, in schimb prietenii din copilarie nu prea, doar foarte putini. Chiar ma simt foarte aiurea din acest motiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord