Pentru azi, câteva mostre de ingeniozitate ingenioasă á la Roumanie.

Panoul de mai jos – acum într-o stare jalnică – se află undeva în inima Transilvaniei şi era menit să facă reclamă valorilor satului Mândra. Ce are el mai mândru, cum ar veni. Iar aceste lucruri sunt, în ordinea numerelor de pe tricou: pânze, ceapă şi poveşti. Şi cum reclama a mai tare e aia în limbi străine, avem şi traducere pentru turiştii de peste hotare: „handmadecloth, onions and stories”. Este clar, da? (restul informaţiilor s-au pierdut în neantul degradării).

Şi tot în inima Transilvaniei, într-un fermecător orăşel de munte, găsim un mare magazin, cu un nume care te îngheaţă, precum un cadou. Sau nu. Ca un cadou de gheaţă. Nici aşa. Nu ştiu cum, de fapt. Magazinul se numeşte „Regalo glacial”. Cunoştinţele mele de spaniolă îmi suflă amuzate traducerea: „cadou glaciar”. Dar nu mă bazez pe ele, aşa că mai caut prin cele dicţionare. Ce să vezi – tot aşa dă, cu virgulă, cum ar veni. De ce ar trebui un cadou să fie glaciar non stop şi să mai fie şi brand, n-am înţeles, dar nici nu cred că e treaba mea să înţeleg.

Am mai găsit şi alte minunăţii, în viteza maşinii nu am avut timp să le fotografiez, dar merită măcar menţionate.

În drum spre Valea Zânelor, pe şoseaua rudimentară, apăreau din loc în loc pancarte care semnalau o parcare. Primul – genial – semnala „Parcare la 6km”! Ultimul, cel mai aproape de destinatie – cel de jos. Evident că toate erau făcute de aceeaşi talentată şi profesionistă mână.

În alt sat, un fel de pensiune rurală avea un afiş mare cu „Free rooms” (nu, nu erau pe gratis, ci doar disponibile). Alţii, mai versaţi – marketingul face minuni chiar şi în vârful muntelui – anunţau „Pălincă şi Camere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord