„Creatorii de cuvinte”

Nu este prima data cand in reclame apar cuvinte inventate. Am mai semnalat de curand un caz de acest fel. Acum ma aflu in aceeasi situatie. Se vede treaba ca moda lansata de fata fostului presedinte a prins puternic. In fond, daca ea poate, noi de ce nu? si-au spus copywriter-ii romani. Si s-au pus pe treaba. Inclusiv cand e vorba de denumiri ale produselor sau de detalii sa le zicem „tehnice”. Astfel, putem achizitiona „jumeri” (o combinatie intre cele doua variante acceptate de plural: „jumari” sau „jumere”)

sau putem consuma cu incredere carne de curcan fara „coloranta” (precum in fotografie. Faptul ca nu folosesc diacritice pe blog ma impiedica sa scriu exact cuvantul nou inventat).

coloranta 1ok

Sunt carcotasa, nu? In fond, gasesc nod in papura, ma leg doar de o litera. Pana la urma ce e asa de important intr-o litera? In afara de faptul ca siluim limba romana, nimic. Probabil ca e mai important produsul si laudarea sa decat limba in care o facem, si-or spune cei care ii dau inainte in acest stil. Voi ce ziceti?

PS: ma duc sa-mi beau cafeaua cu niste intelectuali, scriitori ceva, sa nu ma molipsesc si eu de la cele de mai sus. Adica la Pub „Vlahuta”, da?

pub vlahuta 2

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord