(partea a-IV a si ultima)

Trebuie neaparat sa va povestesc finalul situatiei mele de client batjocorit la Telekom, situatie transformata intre timp intr-un razboi personal (de altfel, mi s-a mai sugerat aceasta varianta, plus ca tot ce s-a intamplat pledeaza in favoarea acestei idei, asa ca nu cred ca sunt neaparat paranoica).

In primul rand, factura a sosit intreaga, desi mi se repetase iin nenumarate randuri ca nu voi plati luna in care nu am beneficiat de internet. Asa ca ma apuc sa sun iar la ei pentru ca in ciuda promisiunilor si juramintelor de dragoste eterna din partea operatorilor ciclam, nimeni nu m-a mai sunat. Nu am dat nici de singura persoana care m-a sunat vreodata inapoi (cea care imi promisese la un moment dat ca se rezolva intr-o saptamana), desi i-am trimis mesaje nenumarate prin alti colegi.

Asadar, ma inarmez cu ultimile resturi de rabdari (si alea prajite de atata abstinenta de la internet) si ma apuc de sunat. Urmeaza deja secvente cunoscute, din seria „daca doriti sa revedeti”: Robot – raspunde un operator – sunt transferata – muzica – iar transferata. Dupa ce se  putin ping-pong cu mine, aflu ca trebuie sa insist la „comercial” sa imi spuna unde e „pachetul” meu, ca ei se ocupa cu livrarile. Dar sa insist, ca ei stiu (sfat de la departamentul tehnic). Sunt iar transferata si… se intrerupe. E, na, si ce daca? Ca eu sun iar!

Deci, o iau de la inceput: 1, 1, 2, cod numeric, diez, 1, meniu principal – 3, 1, 1 – convorbire inregistrata bla, bla – participare la sondaj ca parerea mea e baza esafodului Telekom, haha (aceleasi rahaturi) – in sfarist, raspunde cineva. E de la net terestru. Ghici ce? Ma transfera – linii ocupate – toate liniile sunt momentan ocupate– la infinit. Acum e alta faza misto: raspunde o gagica si fara sa ma intrebe ce vreau zice ca „o sa ma sune” ea inapoi in 5 minute si imi cere numarul de telefon. I-l dau curioasa. Si astept ca o proasta sa fiu sunata. Dupa o jumatate de ora de curiozitate, da… pun mana pe telefon si sun iar. Dupa ce mai sufar doua pase, rezulta ca nu am sunat in decembrie si de aceea nu am internet acum (WTF??, ca doar am sunat de vreo doua ori in decembrie). Dar, oricum, ei nu au echipamente. Intreb serios daca au ceva personal cu mine (mai ales ca o cunostinta tocmai a primit echipamentul asta lipsa in Brasov). Plus ca, si asta e informatie noua, aceste echipamente nu functioneaza in toate zonele… si ca sa ASTEPT. Multumesc, la revedere.

Ajunsa situatia in acest punct, fac o copie dupa contract, una dupa scrisoarea de la ei si o cerere de mana in care solicit rezilierea unilaterala a contractului si ma prezint personal la fostul centru Romtelecom din Brasov, actual nu stiu ce Telekom. Aici mi sunt luata la rost, ca de ce sa renunt la contract? Pai ca… rezumez istoria si ii spun clar ca nu mai vreau. Am eu rabdare de chinez, dar si chinezii mai obosesc cateodata. Imi ofera alternativa: acelasi serviciu de internet ca si pana la sfarsitul lunii decembrie (care si asa mergea chinuit), dar la pret dublu!!!! Altceva, nu au! Nu conteaza, ca renunt la contract. Ba nu se poate, ca trebuie sa vina echipamentul. Imi vine sa mor. Dar degeaba. Ca nu sunt titulara de contract. Sa vina titularul (sotul), doar cu buletinul si se rezolva. Bineeee. Trimit sotul. Iar nu se poate sa rezilieze contractul ca echipamentul e pe drum (parca nu era deloc). Asadar, dupa o luna fara internet, dupa nenumarate apeluri, dupa minciuni si umilinte si in conformitate cu textul din scrisoarea trimisa de Telekom (in care se precizeaza ca avem dreptul la rezilierea unica a contractului), reprezentantele Telekom zic ca nu se poate. Ca nu vrea ele.

Pana la urma, s-a putut. Si astfel am pus punct acestei sarabande a nepasarii si batjocurei. M-am incapatanat (ca altfel nu stiu sa explic ce a fost in capul meu) sa cred ca o companie ai carei clienti suntem de mai bine de doi ani isi respecta angajamentele fata de clientii sai. Teapa!

Acum am prins o oferta de la Vodafone (au si ei problemele lor, dar sunt oricum mai flexibili in incercarea de a le rezolva). Acum am trafic nelimitat, viteza 4G nelimitat la 12 euro pe luna.

Si am incalecat pe-o sa, si v-am spus patania mea!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord