„Hai să ne prefacem și azi” ne spune Remina Radu în ultimul său roman publicat recent la editura Bookzone.

Trebuie să recunosc că titlul este de impact, atrăgându-mi atenția prin durerea pe care o sugerează. Simt că ascunde în spatele cuvintelor sale un lung sir de suferințe, de mimare a normalității, a vieții, a iubirii. Citind însă romanul, am descoperit că, de fapt, are profunzimi nebănuite, acel „și azi” nefiind altceva decât o nouă zi de sfâșiere, bântuită de imposibilitatea personajului principal de a alege – la nivel sufletesc -, pentru că în realitate zarurile au deja fost aruncate.

Alcătuit din umbre și lumini, dar și din numeroase nuanțe de întuneric, „Hai să ne prefacem și azi” povestește, la persoana I, lumea de zbucium și pasiune a unei femei contemporane: tânără, asumată, dornică de trăire, de pasiune, de simțire, chiar cu riscul de a obține toate acestea în afara căminului conjugal, aparent perfect. O adulterină oarecare, ai putea spune. Însă este mai mult decât atât. Eroina fără nume trăiește intens, duplicitar, vinovat, alături de un amant, de asemenea fără nume, fanteziile pe care multe dintre noi le trăiesc doar în imaginație, neavând niciodată curajul de a le urma în plan real.

Scrisă matur, rotund, cu umor și cu introspecții complexe, descriind întâmplări desprinse din realul imediat, cartea are un final deschis, cititorul devenind coautor și fiind indirect invitat să creeze în mintea sa un final pe măsura impresiei pe care sinceritatea relatărilor – uneori stângace, alteori repetitive, dar mereu captivante – i le-a făcut.

„Hai să ne prefacem și azi” de Remina Radu poate fi comandată aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord