Nu putem trăi fără să socializăm. Dacă nu reuşim să o facem faţă în faţă, atunci, norocul nostru!, avem la îndemână lumea virtuală. În fond, reţelele de socializare s-au născut strict din această nevoie a omului de a fi în contact cu semenii săi. Dar atunci când o facem, când vorbim cu prietenii, amicii sau cunoştinţele noastre – despre ce vorbim? Ce subiecte de conversaţie alegem?

De obicei, discuţiile sunt mărunte (small talk) și se poartă la suprafaţă – nu degeaba există subiecte consacrate precum vremea, fotbalul şi politica – fără ca vreunul dintre participanţi să aibă curajul şi să zică, Ok, până aici, nu mă interesează nici prognoza meteo, nici meciul de-aseară. Haide să lăsăm aceste subiecte sterile de discuţie, care nu fac altceva decât să ne umple frivol timpul petrecut împreună şi haide să vorbim despre ce ne doare cu adevărat. Să vorbim despre lucrurile importante pentru fiecare dintre noi.

Hmm… adevărul este că preferăm să nu ieşim din zona de confort şi căutăm mereu cel mai mic numitor comun într-o discuţie – care este foarte aproape de bârfă – de teama de a nu fi acceptaţi social. Oare cum ar fi privit cel care ar avea curajul să spună, ca mai sus, lucrurilor pe nume? Şi apoi să vorbească despre faptul că îl preocupă relaţia pe care o are cu Dumnezeu.

Citește continuarea aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord