Azi raspunsul la aceasta intrebare este, din pacate, da.

Dimineata am dus copiii la gradinita situata pe o strada ingusta, ticsita de masini parcate pe dreapta, in sir indian. La un moment dat, am zarit un autoturism parcat pe doua locuri, cu soferul inauntru, dand senzatia ca vrea sa plece. Am oprit si am semnalizat dreapta, moment in care taxiul ajuns in spatele meu chiar atunci a claxonat. Masina parcata s-a mutat mai in fata (sunt sigura ca au crezut ca i-am claxonat eu, desi nu a fost un claxon de atentionare – scurt, ci unul de enervare – lung si destul de apasat). Am inaintat si eu cativa metri pentru a avea loc sa fac o parcare laterala rapida, continuand sa semnalizez. Numai ca asta nu l-a impiedicat pe taximetrist sa o porneasca din loc. L-am claxonat scurt si, in timp ce parcam, incerca sa treaca pe langa mine. Acsta a fost momentul cand nervii mei si-au spus cuvantul, am inceput sa bomban de una singura. Taximetristul (era un barbat, da), a deschis fereastra si a strigat, intrebandu-se retoric „Esti dementa? Aici nu e parcare!”, suferind probabil de orbire selectiva, intrucat absolut toata strada era plina de masini parcate, dupa cum v-am spus deja. L-am intrebat si eu, la randul meu, pe un ton foarte ridicat, recunosc, de ce nu ma lasa sa parchez, clipa in care si-a dat drumul la gura (imposibil de transcris). Atunci i-am spus ca este nesimtit, ca nu asa se vorbeste cu o femeie. Nesimtit. Nesimtit. El a continuat,  eu am inchis geamul si l-am lasat in plata Domnului… (acum, iote ca nu se mai grabea).

Si, da, avea clienti in spate, posibil femei, nu am fost atenta…

Concluziile se impun de la sine, cu amendamentul ca nu generalizez, desigur.

1 COMENTARIU

  1. Am observat că majoritatea oamenilor urcați la volan se comportă mult mai grobian decât atunci când sunt pietoni. Uită de reguli elementare de civilizație, de ”vă rog”, de ”dumneavoastră”. Oare de ce?

  2. mare dreptate ai in tot ceea ce spui….este mare păcat că se ntâmplă asa ceva….mai ales ca au nevoie de clienti….până la urma este vorba tot de OM…sunt si taximetristi amabili, mai mare dragul sa mergi cu ei….seara faina si multa inspiratie in toate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord