De ceva vreme, pe DN1, în apropiere de Sinaia, tronează mărețe niște kitsch-uri uriașe de plastic (cel mai probabil) înfățișând câteva sticle de bere și o invitație la relaxare. Nu le-am numărat niciodată, dar am senzația că erau mai multe după cum sunt distribuite acum în scenă… mă gândesc că oameni de bine au vrut să ne scutească de greața de a le vedea mereu și lucrează discret întru înlăturarea pericolului, furând „jucăriile”. Adevărul este că nu ești băutor de bere pe bune, dacă nu ai așa ceva acasă, indiferent de proveniența sa.

Heeei… trăiască hlizeala și ignoranța! Tocmai am citit în oferta unui restaurant de pe plaja bulgărească că au „sugiuc de cal” și m-am amuzat tare mult! da, da… hi hi și ha ha. Adevărul este că „sugiuc de cal” nu este ce ar părea să fie… Nu, nu… Conform dexonline.ro avem așa:

SUGIÚC s. n. 1. Produs de cofetărie făcut din nuci muiate în must fiert cu făină. ♦ Bigi-bigi. 2. (Înv.) Un fel de cârnat afumat preparat din carne de oaie, de capră sau de vită; ghiuden. – Din tc. sucuk. 

În cazul de față, este vorba de cârnat de cal… Mă rog, deja nu mai are niciun haz, nu?

Și iată o veste bună din granița României cu Bulgaria. În sfârșit, avem o toaletă democrată, unde sunt acceptați cetățeni, indiferent de ce pașaport au. Sau, n-am înțeles eu bine, și, de fapt, e doar toaletă pentru pașapoarte? Adică toaletă de aruncat pașapoartele? Na, că m-am încurcat…

În încheiere, un alt sfat adunat de pe marginea faimosului DN1 unde mai mult se stă decât se circulă, așa că e timp suficient pentru tot felul de treburi, inclusiv asta cu observatul. De data asta, e un îndemn la care românii sunt codași, ba, mai mult, își fac un titlu de glorie din nerespectarea lui. Niciodată. Cum adică „Civilizează-te”? Pe bune? Ce, adică noi nu suntem „cilivizați”? Hai, plimbă ursul, că tot suntem la marginea pădurii, a pădurii ăleia ce trebuie păstrată curată, dar nu e cazul nostru…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord