„Eşti frumoasă”, ţi-a spus şi ai tresărit. Ultima dată când te priviseşi în oglindă nu ţi s-a părut că ai fi. Ba chiar îţi schiţaseşi în minte păienjenişul fin al unei ipotetice operaţii estetice care să „aranjeze” câteva detalii la care natura nu a avut deosebită grijă sau peste care timpul, grăbit cum îl ştim, a trecut în viteză, fără să-i pese de ce lasă în urmă.

Sigur percepţia e de vină, ţi-ai spus. Ochiul lui acoperit de vălul iubirii care ignoră imperfecţiunile. Nu ştiu cum reuşeşte, că doar sunt atâtea…

Hai să-ţi spun ceva…. În copilărie mă fascina povestea prinţului care dorea să se căsătorească cu prinţesa perfectă. Şi pentru că nu a găsit-o, un vrăjitor l-a ajutat să „împrumute” de la toate prinţesele părţile perfecte – de la una părul, de la alta ochii, de la alta pielea, de la alta graţia pasului şi tot aşa, până când au creat din toate acestea perfecţiunea însăşi. Însă rezultatul s-a dovedit a fi… dezastruos. Noua prinţesă era un hibrid, îşi pierduse umanitatea, iar caracterul său fusese alterat cu atâtea „altoiri”. Morala? Aceeaşi ca şi rezultatul unui studiu recent al Queen’s University din Canada: participanţii au ales cele mai frumoase trăsături fizice şi caracteristici ale mai multor persoane aflate în mişcare care, puse împreună, au dat naştere unui frumos… Frankenstein!

Citeste continuarea aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord