Nici amantlâcurile nu mai sunt ce erau odată… Noroc cu Facebook, că, la umbra cotloanelor sale adânc contorsionate, de prin mesageriile private și profilurile false, înfloresc iubirile vinovate, se consumă virtual și mor real…

Uite la Marcela, femeie serioasă, măritată, divorțată și măritată iar, cu serviciu într-o firmă importantă și cu un considerabil respect de sine, familistă convinsă până la logare. Căci odată cu primul pas în lumea virtuală – unul mic pentru omenire, dar imens pentru ea, Marcela devine „Anemona – suflet pustiit” și atrage masculii ca vorba aia muștele. Pozele sunt alese cu grijă de pe diferite site-uri matrimoniale rusești și retușate pe ici-pe colo, și anume unde apărea numele posesoarei de drept. Și-n plasă pică de toate… Însă cel mai mare, mai gras și mai fălos trofeu este colegul ei de muncă, de la filiala din capătul celălat de țară. Cu o chelie de invidiat, slab-deșirat, ochelarist convins, temător cu femeile reale, dar curajos cu cele virtuale, M, să-i spunem, sub acoperirea propriei identități și fără să știe cine e Anemona în realitate, tastează din greu mesaje pline de înțelesuri și subînțelesuri. Anemona e pe jos de râs și-i cântă în strună, însă Marcela, la muncă, începe să-i facă zile fripte… Că și-a cam dat seama că M ar fi bun de o încercare, poate chiar două, că frumos nu mai e (dacă o fi fost vreodată), dar nici pe soțul Marcelei nu-l da tocmai frumusețea afară din casă și nici alte calități sportive menite să facă o femeie să stea legată de patul conjugal. Pe deasupra, M e sensibil lucru mare, timid și delicat, adică așa cum și-a jurat Marcela că e bine să fie un bărbat, că s-a săturat să tot plângă în pumni după amanţi bine alimentați hormonal și degrabă rupători de veșminte intime și inimi iubitoare.

Iar sarabanda începe cam de pe când Marcela, îndrăgostită de M, se face luntre şi punte, sub pretextul unor urgenţe de serviciu, pentru a obţine vreo două întâniri mai puţin ortodoxe în care idealul de bărbat, implorat, cu greu şi-a abandonat – pentru prima dată, după cum a mărturisit ruşinat – boxerii în faţa unei femei. Marcela, spășită, îi mărturiseşte soțului că prietenia sinceră de la distanță a lui M îi face bine la psihic, un fel de psiholog permanent dispus să o ajute și să o asculte, în timp ce Anemona încinge tastele într-un amor nebun și imposibil cu același M, pe Facebook.

Cât despre Făt-Frumosul din poveste, ajunge la concluzia că Anemona e femeia visurilor sale puține și nesatisfăcute, așa că hotărăște să o abandoneze pe Marcela, acum că are o oarecare experienţă la orizontală şi cu o femeie în carne şi oase.

Citește continuarea aici.ro.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord