Am fost, fata, m-am bulucit pe ploaie cu juma’ de oras inca de la ora 9 (cu o ora inainte de „marea deschidere”) la portile noului mall Coresi – cel mai mare din Transilvania, construit pe locul fostei uzine Tractorul Brasov. De altfel, mall-ul are ca mascota unul dintre primele modele de tractoare romanesti produse la fosta uzina, vopsit in alb, un fel de fantoma ratacita a fostului gigant industrial care in urma cu peste 20 de ani oferea mii de locuri de munca. Acum ne multumim cu cateva sute, dar „colorate” si majoritatea pentru firme „de afara”.

utb3

tractorul-2 regiuneacentr.ro

Pe la 10 fara 10, cred ca li s-a facut mila trupelor de badigarzi si au deschis usile, asa ca multimea ciuciulete a navalit inauntru. In timp ce televiziunile locale se bucurau ca e rost de material in prag de weekend, adolescentii (azi nu se face scoala oare?) butonau telefoanele – ca asa se cuvine, pentru check-in, foto si actualizare de status pe facebook, iar batranii se indreptau cu hotarare spre supermarketul a carui asteptata deschidere mai intarzia putin. (Ma rog, s-au anuntat cu tam-tam oferte si reduceri, asa ca graba brasovenilor este justificata; intre timp, sosise si ailalata jumatate de oras).

Fatada_CORESI1 sursa bizbrasov.ro

Mall-ul este mare, modern si sunt prezente multe branduri, unele dintre ele pentru prima data in Brasov. Asa ca astfel de isprava comericala trebuie sa se lase si cu un concert de deschidere (la ora la care am dat eu bir cu fugitii, pe la 10 si 20 de minute, erau prezenti cativa artisti care zdranganeau niste instrumente – presupun ca isi faceau incalzirea, ca nu semana nici macar a repetitie joaca lor sonora).

In ceea ce priveste partea de restaurante, vreo doua cafenele erau deja pline ochi (daca aveau ceva moca si eu nu m-am prins?), iar fastfood-urile isi primeau clientii cu maxima emfaza, politete exagerata si mers tantos de chelnar cu o mana la spate si cu tava cu bauturi sustinuta artistic in palma celeilalte. Ca sa nu fac nota discordanta (de fapt, deja nu faceam, ca doar si eu am fost acolo, la „marea deschidere”, printre primii, nu?), am intrat sa beau o cafea si, desi m-am grabit, va jur, am primit bonul 7, ceea ce inseamna ca alti 6 clienti au fost mai iuti de picior!!! Sper insa ca data viitoare sa-mi imbunatatesc performantele.

Intre timp, tinerii isi faceau alte zeci de poze, iar copiii care nu au putut fi parcati pe nicaieri nici macar azi, spargeau cu entuziasm baloanele primite cadou de la magazinele de profil.

Mall-ul nu este inca functional complet, dar asta nu deranjeaza pe nimeni. Nici ca nu sunt toate toaletele deschise (cel putin, in zona de restaurante nu erau), nici ca zeci de angajati inca mai potriveau mobilier sau faceau curatenie. Dar, avem, fata, malll? Avem si e misto!

Asa ca in weekend sunt asteptate niste zeci de mii serioase de vizitatori (poate si cativa cumparatori printre ei), deci viitorul e chiar colorat, daca e sa parafrazez sloganul Coresi. In fond, ce altceva mai interesant poti sa faci in Brasov intr-un weekend ploios?

(surse foto: bizbrasov.ro, regiuneacentru.ro, marchiz.ro)

1 COMENTARIU

  1. Faaaată! în sfârșit este un mall ca lumea în Brașov? că mai era unul în care am fost acum câțiva ani dar era pe jumătate (sau chiar trei sferturi) pustiu.
    Recunosc, mie îmi face plăcere să merg în mall-uri deși nu o fac foarte des dar parcă mă cuprinde un sentiment straniu de tristețe când aud că s-a construit pe locul unei fabrici care producea ceva concret. Dar nimic nu e veșnic pe lumea asta…

  2. citeam zilele acestea ca Brasovul e unul dintre orasele din Romania in continua dezvoltare, ceva articol dar pe parte industriala…oricum cat de cat util mal-ul, dar aplaudam pentru ceva mai cultural 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord