AMN3ZIA este un roman psihologic care urmărește relația de prietenie dintre două femei – fațete ale aceleiași personalități – în contextul unei cascade de întâmplări tragice cărora li se suprapun decizii complicate, menite să le marcheze diferit, dar definitiv, evoluția.

Acțiunea romanului se desfășoară în două dimensiuni, întrepătrunse, pe axa București-Constanța. Practic, ele coexistă în mintea noastră și sunt percepute identic de către aceasta. Sunt dimensiuni paralele, integrate însă în linia destinului personajului principal, Ana Moscăianu, alcătuind un tot unitar, indestructibil. Ana este femeia care renunță la propriii săi copii gemeni în favoarea tatălui lor și a soției sale, care nu poate avea copii, în urma unui aranjament complex, din care nu lipsesc nici banii și nici șantajul. O decizie pe care Ana o regretă profund, încă din primul moment, și care o va face să pornească o luptă inegală, absurdă și inutilă, cu mijloace personale, pentru recuperarea lor, în timp ce iubirea obsesivă pentru tatăl acestora îi întunecă rațiunea. Ana eșuează lamentabil, chiar și atunci când primește o neașteptată – să-i spunem – „șansă” să înceapă viața de la zero, alegând să treacă printr-un traumatizant proces de regăsire a propriei identități, pentru ca apoi s-o renege iar. Ana este secondată mereu de prietena ei – un fel de oglindă răsturnată a conștiinței sale, cu care se confruntă în plan secund, dar se compară și se completează în prim plan, fără însă a-și putea rezolva reciproc povestea de viață.

AMN3ZIA este roman dual despre asumare și neacceptare, despre sens și alienare, dedicat „Tuturor acelor femei pentru care viața este o luptă fără de sfârșit”. A apărut în noiembrie 2018 la editura Univers.

Cartea se găsește aici și aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord