Dacă destinul ar fi vrut, aș fi putut s-o cunosc. Am fost contemporane, fără să știu, timp de 26 de ani. Am descoperit-o târziu, la ani distanță, după ce fosta regină a stilului a plecat, pe 8 noiembrie 2003, să strălucească în alte dimensiuni. Una dintre „lebedele” (muzele) scriitorului Truman Capote, ”the cool vanilla lady with champagne hair” (fantastica doamnă de vanilie cu părul de șampanie), CZ Guest s-a numărat printre cele mai rafinate femei ale continentului nord american, o adevărată stea a înaltei societăți newyorkeze, dar și una dintre cele mai bine îmbrăcate femei din lume, fiind menționată ani de-a rândul în ”International Best Dressed List”, și inclusă în 1959 în ”Hall of Fame”.

Născută Lucy Douglas Cochrane, pe 19 februarie 1920, în Boston, și devenită CZ pentru că, în copilărie, fratele ei Alexander îi spunea ”sissy” în loc de ”sister” (soră), a fost considerată una dintre frumusețile clasice ale Americii, începând cu 1939 când, într-un concurs, la doi ani de la ieșirea sa în societate, a câștigat titlul de ”regina eleganţei”. Acesta a fost și momentul care a marcat începutul scurtei sale incursiuni în lumea celei de-a șaptea arte. Timp de șase luni frecventează școala cinematografică a „20th Century Fox” de la Hollywood, cu gândul de a deveni o actriță de succes, deși, așa cum ea însăși a marturist, nu avea talent. Nu joacă în niciun film, însă experiența o încântă.

Tot în această perioadă, în timpul unei călătorii în Mexic, îi este model pictorului Diego Rivera pentru un tablou înfățișând o cadână goală. După logodna sa cu Winston Frederick Churchill Guest, cel care avea să îi devină soț în 1947, familia acestuia cumpără lucrarea despre care se spune că ar fi fost expusă în barul Hotelului Reforma din Mexico City. Guest, rudă cu Winston Churchill și moștenitorul unei averi considerabile, dar și campion la polo, îi va fi alături până la moartea sa, în 1982.

Scriitorul Hill Gerston scria despre CZ: ”Cu pielea deschisă la culoare, ochii albaștri, părul blond cenușiu și o siluetă zveltă, i-a dăruit viață acelaşi creator senin și delicat, precum și lui Grace Kelly. Este o frumusețe autohtonă (…), cu alură sportivă, de fată de la țară, care evită machiajul, fixativul și tot ce ține de moda trecătoare. Are un temperament extravagant și sigur, și o voce cu inflexiuni britanice”.

Citește continuarea aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord