Ne grăbim, ne grăbim… hai, hai cu trezirea, este 6 și un minut, ce faci, dormi în front? Unde e eficiența ta? Cu o mână te speli pe dinți și cu una te piepteni? Așa mai merge, dar grăbește-te că ești în urmă cu câteva nanosecunde… în urma restului oamenirii care deja s-a spălat pe dinți și s-a pieptănat (avantaj cei cu chelie). Haide, ai băut cafeaua? Dacă o preparai de aseară erai mai câștigat… sau, mai bine, fă-ți câțiva litri în weekend și-ți ajung toată săptămâna, așa ești mai eficient. Bun, te-ai îmbrăcat? Doar atât? Nu pot să cred, cât timp pierdut… în timp ce te îmbraci, poți să rezolvi telefonic primele probleme de la serviciu, să trimiți un email-două și să faci câteva postări pe rețelele de socializare, să-ți ții prietenii la curent cu faptul că încă mai tariesti. Doar se știe, “nicio zi fără postări!”. Haide, nu sta gură cască, vezi ce-a pățit pământul dacă a stat… acum primește o secundă în plus, penalizare că e leneș, s-a mișcat în reluare în ultimul timp băgând la înaintare pretexte precum că au fost cutremure, că a picat câte un meteorit și câte și mai câte… așa că, ultimul minut la zilei de 30 iunie are 61 de secunde (cam peste 5 minute la ora la care scriu… adică, scriu acest articol, trimit două emailuri, beau ceva, trag cu ochiul la TV și… a, da, și înfulec un sendviș).

Ce înseamnă asta? Că secolul 21 va fi pe repede înainte sau nu va fi deloc. De fapt, noi nu vom fi deloc. Pentru că vom pierde toate starturile și toate “finish”-urile. Viața este o cursă nebună cu obstacole…

Acum ce faci, stai și citești asta? Foarte rău… tu știi cât timp ai pierdut? Păi, dacă erai deștept, citeai numai titlul și, gata, erai informat. Că de aceea ziarele există mai mult pe Facebook, decât pe hârtie, iar articolele sunt intitulate cât mai atrăgător și explicit cu putință, astfel încât și să înțelegi despre ce e vorba în text, dintr-o primă clipire, dar și să vrei să citești măcar teaser-ul… Acum, dacă o faci, e pe riscul tău: pierzi timpul “la dublu”: o dată, că nu ești eficient făcând o singură chestie și, a doua oară, că ți-ai luat plasă, pentru că articolul este despre catraveți murați, nu despre “Umezi și sărați la gust, doar pentru voi, femeile”… cum scrie mare în titlu.

Citește continuarea aici.

7 COMENTARII

  1. Ce să spun, doctorul mi-a recomandat (speriat, obligat, pe româneşte) să îmi pun un lacăt electronic la frigider, lacăt care se deschide între orele 18-04 doar în cazul în care brăţara de la mână semnalează că aş avea o problemă cu glicemia.

    Glumesc desigur, dar aşa ar fi ideal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord