Pe 1 iunie, se lansează la Bookfest volumul „Femeia dintre lumi” semnat de Cristina Lincu

30

„Femeia dintre lumi” este un volum de proză scurtă aproape fantastică. Ce înseamnă acest „aproape”? Ei bine, volumul conține 14 povestiri cu dublu final neașteptat. Altfel spus, până aproape de sfârșit, povestirile sunt fantastice, doar că ultimul paragraf – sau doar ultimele rânduri uneori – răstoarnă întreaga situație, oferind o nouă și inedită perspectivă asupra întregului. Totul capătă logică, coerență și explicații cât se poate de concrete și de reale, astfel că „fantasticul” se destramă precum o părere, în timp ce adevărul se lasă pe deplin cunoscut. Pentru ca apoi, uneori, să mai intervină o undă de mister, tulburând apele acestui adevăr oferind astfel textelor un „dublu twist”.

Realitatea începe să existe pe măsură ce o creăm.

Ce știm despre noi înșine și despre ceilalți? Dar despre femeia sau bărbatul de care ne îndrăgostim? Ce știm, de fapt, despre viață? Ceea ce vedem, ceea ce simțim, ceea ce alegem să credem. Dar toate acestea sunt profund subiective, uneori ascunzând, în loc să reveleze, iar când nu ascund, nu ne oferă acces decât la „vârful icebergului”. Și ce este dincolo de el? Ce este în spatele aparențelor? În spatele lui „mi se pare”, „cred că” și „am impresia”, ba chiar și în spatele lui „știu”? Ajungem vreodată să aflăm?

Volumul de față nu este altceva decât o amețitoare incursiune, aparent fantastică, în intimitate, acolo unde perspectiva aleasă face legea și decide „adevărul”.

Și totuși, cum știi că, atunci când crezi că ai ajuns la miez, nu te afli, din nou, în fața unei noi… aparențe?»

Subiectele abordate sunt dragostea, trădarea, lașitatea, moartea și peste toate acestea, aparențele și modul în care acestea ne manipulează, dar și nevoia de miracol pe care fiecare dintre noi o simțim vie, în străfundul sufletului.

Volumul poate fi achiziționat de pe site-ul editurii BookForge, de aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord